ecset

Kültéri felhasználás

Lakossági felhasználóinknak nyújtott termékeink széles palettája garantálja a nyílászárók, kerítések, ereszdeszkák, kültéri járófelületek, csónakok és hajók, valamint kerti bútorok és játszóterek maximális biztonságát a környezeti hatások ellen.

Vastaglazúr

A vastaglazúr rendszereinket főként nyílászárók és ereszdeszkák festésére javasoljuk, időtállósága és felületi minősége miatt. Lakossági felhasználóink részére lehetőség van arra, hogy egyedi színeket keverjünk ki igény esetén.

A vastaglazúrok könnyedén használhatók, felhordásuk igen egyszerű:

  • színezett favédő impregnáló (pác) felvitele, ami a fa védelmét és színét is adja
  • színtelen alapozó (könnyen csiszolható) felkenése
  • színtelen, vagy enyhén színezett fedőlazúr használata

Így lehet elérni a lazúr szín tartósságát az erős napsütés ellenére is. A lakossági felhasználók számára az ecsetelhető változatot tudjuk felajánlani.

Vékonylazúr

A kerítések és ereszdeszkák festését ajánljuk vékonylazúrral, hiszen ez az anyag mélyen a fába szívódik, ezáltal jobban megvédi a fát mechanikai sérülés esetén (pl. jégeső). A vékonylazúr termékeink használata egyszerű, két réteg felhordása után már elegendő védelmet nyújt a fának.

Jó tanács az ereszdeszka festéséről lakossági felhasználóinknak:

A felület kezelését érdemes még a beépítés előtt megejteni. Egyrészt, mert egyszerűbb, másrészt pedig a beépítést követően akadnak olyan helyek melyek hozzáférhetetlenné válnak, ezáltal nem tudjuk garantálni az ereszdeszkák hosszú élettartamát.

Olaj-viasz alapú készítmények

A kültéri járófelületek maximális védelmét látja el. Az anyag mélyen a fába szívódva és a fa szálai között megkeményedve látja el feladatát. Így biztosítja a kemény és víztaszító felületet. Az olaj és viasz alapú készítmények nemcsak fára, hanem téglára és máztalan kerámiára is felhasználhatóak.

Lakkok

A lakkok főként csónakok és hajók kezelésére alkalmasak, amik a tengervíz ellen is kiváló védelmet biztosítanak. Az általunk kínált lakk termékek kiválóan alkalmasak kerti bútorokra és játszóterekre egyaránt!